Olyan világban élünk, ahol az emberek álarcban járnak. Álarcot viselnek. Troll profilok mögül leskelődnek az életünkbe. Ikonocskák mögül nyújtogatják mérges nyelvüket. Megtisztelő kiváltság, ha valaki megmutatja nekem a lelkét. Különös tisztelettel ölelem magamhoz ezeket a barátságokat. Értékes kincs ismerni ilyeneket!


Mindenki a maga útján találkozik jóval és rosszal is. Olyan fa gyümölcsét is megesszük, melyet régen ültettünk. Bizony, néha nehéz is felfedeznem, vajon melyik ültetésemben termett ez a rossz barack! Fura érzés bizonyos régmúltak érzése, amikor csupán statiszta voltam valakinek az életében. Még furább az emlék, hogy én akkor főszereplőnek gondoltam magam. Homályos és érthetetlen.


Ma elgondolkoztam különböző kapcsolataimon. Amikor valaki megnyitja nekem a lelkét, beenged az életébe. Melengető érzés. Nem tudok sokat adni, hogy támogassam őt, de meghallgatom, és a szívemhez ölelem. Érzem a melegséget és megnyugtatom. Ha csak a megértésemet tudom adni, az is támogató és biztató.


Bonyolultnak látszik az a kapcsolat, ahol mindketten a saját szabadságunkban élünk és maradunk. Mégis szorosabb, mint hittem, mert feltételektől független és őszinte. Nem tart fogságban, de mindig fogódzó, ha szükségem van rá. Örömeink és bánataink összekapcsolnak. Egymás kicsiny titkai közös kincseink. Izgalmas titokzatosság van benne. Olyan mélyen gyökerezik bennünk, hogy nem is kell, hogy állandóan egymás kezét fogjuk. A nélkül is szoros.


Csillagjegyem szerint az Őszinteség Szelleme vezet az utamon. Nem csak elvárom másoktól az őszinteséget, tisztelem az önálló véleményt. Magam is a végtelen őszinteség útját járom. Ha szorult helyzetbe kerülök, sosem köntörfalazok, nem keresek kibúvókat, hanem nyíltan elmondom a gondolataimat. Hiszem, hogy ez a leggyorsabb és leghatékonyabb útja, hogy kiutat találjak.


Akik nem bírják az őszinteségem, el is maradnak mellőlem. Csak azt veszem észre, hogy már régen elmaradtak mögöttem. Maradnak a troll életükben bujkálva. Mint a vakond, a sötétségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram