Felkeltette az érdeklődésem tegnap egy írás, amit egy nagyon bátor fiatal férfi írt. Kapott is érte rendesen, nevezték őt a kommentelők mindennek. Természetesen, ez is maga a mondanivaló valóságát támasztja alá, hisz indulatokat azért keltett, mert betalált. Bele valami közepébe, amivel nem könnyű szembenézni.

Nagyon megváltozott napjainkra a férfi és nő kapcsolat. Az, ami a történelem során hatalmak, országok, birodalmak sorsát is eldöntötte. Ősidők óta nagyon sok múlik azon, hogy a két nem, hogyan viszonyul egymáshoz.
Létünk a bolygón nehéz időket él, egyre erősebbek a globális változások időjárásban, természeti körülményekben. Embert próbálók. Közben az ember is változik, és nagyon erősek ezek is. Még nem húzhatok egy határozott vonalat az elmúlt és a jelen közé, de figyelmes szemmel nézve, egyértelmű a változás.

 A férfiak panaszkodnak a nőkre. Mindenféle indokokat találnak, miért is nehéz tartós kapcsolatot találni. Nem is nehéz, szerintük, hanem lehetetlen. Ezer okból. A nő túl olyan, meg ilyen, meg mit is akar, és különben is érthetetlen. A férfi pedig elmegy a kollégákkal szabadidejében kikapcsolódni, sportolni, sörözni, jókat dumálni. Aztán kitárgyalják az élet dolgait a haverokkal, és kész. Persze, néha nő is kerül az ágyba, de ugye, ne is lássa senki, mert a nő az csak baj. Belegondoltam, vajon hogyan is akar így a megfelelő nőre akadni? Uram, bocsá’, néha buta gondolataim támadnak arról, hogy férfi csak férfival…

A nők panaszkodnak a férfiakra. Mindenféle indokokat találnak, miért is olyan nehéz tartós kapcsolatot találni. Nem is nehéz, szerintük, hanem lehetetlen. Ezer okból. A férfi túl olyan, meg ilyen, meg mit is akar, és különben is érthetetlen. A nő csajos társaságba jár szórakozni, nyaralni, sportolni, kikapcsolódni. Aztán beszélgetnek az élet dolgairól a barátnőkkel, és kész. Időnként, talán férfi is kerül az ágyba, de csak baj lenne vele. Ki akar gatyát mosni? Belegondoltam, vajon hogyan is akar így a megfelelő férfira akadni? Pilatesen?
Nagy tömegrendezvényeken nézz körül! Alig látsz vegyes társaságokat! Házaspárok, együtt élők is ragaszkodnak a külön töltött idő jogához! Mintha a kapcsolat csupán a közös házra, autóra, gyerekcsinálásra szólna. Nem az énidőt tagadom! A saját közös, kettesben töltött minőségit hiányolom.

Kapcsolat, igazi, tartós és emberi, a közös élményekből születhet csak. Közösen megélt történetek alkotják a jó emberi együtt élés alapját. Lehet ez bármi, hétköznapi tevékenység is, de a közösen megélt történet, az együtt töltött idő, elengedhetetlen. Ebben pedig lenni kell mindennek, jónak és rossznak is, bármelyik jobb és fontosabb, mint a csajos program, vagy a kanos buli. Azokból sosem lesz partnerkapcsolat, csupán magányos öregség. Lehet, hogy nem lesz belőle semmi, csalódás is lehet, de csak akkor találhatod meg az igazit, ha adsz lehetőséget magadnak!

Que sera, sera

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram