Kell a szellemi táplálék! Szeretem a városom pezsgő kulturális életét. Mindig találok valami kedvemre valót, amikor van időm és lehetőségem rá. Vannak kedvenceim, helyek és emberek, intézmények, rendezvények, amelyeket szívesebben választok. A kedvencekhez kapcsolódott egy kiállítás, ezért választottam. Meg talán azért is, mert kell nyitni, kell újat megismerni, tájékozódni! Nem csalódtam.

A Kecskési Művelődési Házban jártam. Kellemes, falusias környezetben egy nagyon barátságos helyen. Meleg szeretettel fogadtak ismeretlenül is. Megismerhettem a helyet, az intézmény vezetője bemutatta. Nagyon tetszett a kerítés kiállítás! Értékelem a kreativitást. A pandémia miatt kialakított megmutatkozás egy érdekes, különleges színfolt. Becsalogatja az embereket a kapun belül. Ez a faluház jellegű intézmény nyitott és befogadó, aktív részese a közösség életének. A megnyitón jelen volt az utca embere is.

A kapun kívül kezdődött Szabó Luca fotós kiállítása. A kerítésre természeti fotók kerültek. Izlandon készült egzotikus hatású képek. Már itt meglepett a fiatal művész színvilága. Luca a Szegedi Nemzeti Színház és a Kövér Béla Bábszínház fotósa is. Az épületben a színházi képeit nézhettem meg.  Érdekes, hogy mit lát meg a fotós szeme, melyik az a pillanat, amelyet megörökít az örökkévalóságnak. Mindezen túl engem a színvilága fogott meg. A színek harmóniája a képein, azok a fények és kontúrok, amelyeket el akart kapni. Az egymást erősítő komplementer hatások bátor alkalmazása a fényképeit elevenné és hatásossá teszi, mintha a világból éles szikével metszett volna ki egy darabot. Egy fiatal és éles szemű művész tiszta, világos és nagyon színes világát ismertem meg.

Mit adott nekem ez az élmény? Üdítő fiatal látásmódot mutatott meg. Kedves és megértő, emberszerető kezelését a gépnek, a technika olyan használatát láttam ma, ami csupa ragyogó színben pompázó világot mutat be. Megnyugtatott, hogy nem vagyok egyedül, egy más korosztály nőtagja is szépnek látja az életet. Semmi szomorúság és életuntság nincs a fotóin, amit ma gyakran hallok és látok másoktól. Kaptam megerősítést az életigenlésemre és biztatást, hogy csak maradjak továbbra is ezen az úton. Jönnek utánam hasonlóan pozitív emberek.

Örülök, hogy megismerhettelek Szabó Luca!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram