Eljött az idő, amikor ez a megfogalmazás már az egyik legfontosabb. A hátra lévő idő. Egy nagyon fontos barátom hívta fel erre a figyelmem és őrá hallgatok. Szóval, eljött a végső fejezet. Kell az inspiráció! Azért nem gondoltam holnap kisétálni és magamra húzni a szemfedőt. De kell a lelkesítés.


Inspiráltam magam. Régi terv és eljött az idő, amikor még képes vagyok megtenni. A tandem ugrás vajon eléggé inspiráló egy ilyen nagy váltás idején?
Nagyon inspiráló!


Vasárnap 10 óra, Szeged Repülőtér. Kellő lelki rákészülés és lelkesedés. Bemutatkozunk az irodában, kitöltjük a szükséges papírokat. Beöltözünk. Felkészülünk. Megismerjük a partnert, akivel összecsatolva történik az ugrás. Állítom, elég szorosan összecsatolva. Indulás a géphez és egy kis próba az ugrás technikai részleteiről.


Teljesen szűzen állok a helyzethez. Sosem ültem ilyen kicsi gépen. Ejtőernyőzést is csak filmen láttam. Ezért nagyon sokat segít a kedves és baráti hangnem, amivel bátorítanak és segítenek. Nagyon látványos a kép a gépből, amíg siklunk egyre feljebb és feljebb. 3500 méter magasan fogunk kiugrani. Nagyon egyszerű a megvalósítás, de a hatás óriási. Hideg van, és iszonyú erővel vág a levegő, szinte alig tudok lélegezni. Ha kinyitom a szám, eltorzul a fejem is. Az adrenalin hatalmasat lökött rajtam. Amikor kinyílik az ernyő, lelassulunk és gyönyörködhetem a tájban.


Néhány perc, de hatalmas élvezet a szállongás. Könnyű vagyok, szabad és felszabadult. A látvány semmihez sem hasonlítható. A pörgést talán kihagytam volna, de nagyon kellemes az élmény.
A földet érésről volt egy képzetem, de a tapasztalat más. Könnyű és lágy huppanás az egész. Nekem egy apróság becsúszott, amire nem is számítottam. Az utolsó pillanatokban jelentkezett hányinger. Nem a gépen, nem a levegőben, hanem amikor már majdnem le is értünk.


Köszönöm mindenkinek, aki erre bátorított! Köszönöm a családomnak, akik mellettem voltak! Köszönöm barátnőmnek, Lizának, aki társam volt az élményben. Köszönöm Csorba Józsefnek, aki gátlástalanul az ölébe ültetett és volt bátorsága velem ugrani!
Köszönöm TandemSzeged!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram