Értékes kapcsolataim

A változás és megújulás nagyon erősen hat a kapcsolatainkra. Még alig éreztem magamon az eszmélésem, már reagált a külvilág. Nagyon meglepett, hogy amíg a sötétségemben számtalan barátom és ismerősöm volt, a fényemmel már a legtöbben nem tudtak mit kezdeni. Amíg bajban voltam, nagyon sokan sajnáltak, de ahogy tisztultam sokan eltűntek.


A fényemmel nem mindenki tud megbarátkozni. Nekem is meg kellett tanulni az új kapcsolódásokat. Mindegy, hogy családtag, ismerős, barát, vagy kedves, másféle kapcsolataim lettek. Mivel a személyes békém kifelé is toleránsabbá tett, sok érdekes tapasztalatra tettem szert. Megtanultam a másikat a szorongásával együtt elfogadni.


Külön fejezet azoké, akiket nagyon nehéz szeretni. Pedig ők az igazi érzelem-tartalékok! Sokkal szívet melengetőbbek azok a kapcsolataim, ahol a másik fél szeretni. Azok a kapcsolódások nehezen születnek, tőlem is többet várnak el. Sok bennük a buktató és az árnyék. De mélyebben gyökereznek és életre szólnak. Időről időre kerülünk olyan szakaszokba, melyek igazán felemelőek és meghatóak.


Szorongó és félelemmel küzdő társaim abban a hitben élnek, hogy őket úgy is mindenki elhagyja. Ezért néha igyekeznek ők maguk tönkre tenni a kapcsolatot. Aki nem tudja kontrollálni az irracionális félelmeit, próbálja taszítani magától a szeretetet. El akar lökni, mielőtt lehetőségem lenne lelépni.


Hát, figyelek jobban! Jelentkezem akkor is, ha érzem, ő távolságot tart. Folyamatosan jelzem, hogy figyelek rá. Amikor bizalmatlanságot mutat felém, türelemmel kezelem, mert tudom, hogy csak fél. Ő mindig a legrosszabbra gondol, mert nem hisz önmagában. Elfogadom a bezárkózó életmódját, számára ez nagyon fontos, tiszteletben tartom.


Megismerni önmagunkat, megszerezni a saját tudatosságunkat, nem azt jelenti, hogy ettől kezdve minden tökéletes! Kizárok mindenkit, akinek gondja van és csak azokkal tartok kapcsolatot, akik hozzám hasonló lelki erővel bírnak? Nem teszem!

A leg szívet melengetőbbek azok a kapcsolataim, amelyek türelmet és fokozott ráfigyelést várnak tőlem. Ők azok, akiknek bármikor hátat merek fordítani, mert sosem bántanának. Ők azok, akik mindig velem lesznek! Ők, akiknek nehezen férkőztem a szívükbe, életem végéig mellettem lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram