Boldog születésnapot!

Ma Teérted ragyognak a csillagok,
Veled ünnepelnek az Angyalok.
Ha meglátsz egy hullócsillagot,
Kívánj valamit, ma megkapod.
Amit én tudok adni, ki nem nyithatod,
De újra és újra elolvashatod.
Kívánok Neked csodás, vidám napot,
Tortát, ajándékot, s hullócsillagot,
De nem utolsó sorban, Boldog Születésnapot!


Félszáz évig vártam a születésed napjára. Ez elég indok arra, hogy egy írással is meglepjelek. A többiek elnézik nekünk ezt a kis kivételezést! Az elsőnek lehetnek előjogai. Hisz te vagy az úttörő, aki egyengeti az unoka-utat az utána következők számára.


Nekünk ugye külön közös dolgaink vannak! Mondjuk, a jelszavaink szinte megegyező számai. Vagy a közös csillagjegyünk. Meg a kis bolondos beszélgetéseink. Vagy a nagy komoly beszélgetéseink! Hogy kevés szóból is értjük egymást.


Nem felejthető az a nap, amikor a munkaidőm kezdetén csörgött a telefon. Megszülettél! Gyorsan és zökkenőmentesen. Nem felejthetők az első tétova nagyi lépések. Mert még nem fürdettem unokát. Mert még nem támogattam friss anya-lányom. Mert új szerepem új érzésekkel lepett meg.


Kedves, vidám élményeink. Édes Istenem, az esti lottó-mesék! Amikor még nem jöttem rá, hogy a skandináv lottóval, mennyivel gyorsabb az altatás. A számmániád amúgy is nagy csodálattal töltött el. Az ötös lottó összes számának áthúzogatása igen hosszú altatás volt. A Thomas mesék. Egyáltalán, hogyan kommunikáljunk helyesen a pici unokával! Hogyan legyek nagyi, hogy az mindenkinek jó legyen.


Nem volt nehéz. Pont úgy bennünk van ez a szerep, mint anyának lenni! Csak ez sokkal könnyebb! Szeretni, mint a gyermekünk, de mégis sokkal felelőtlenebbül. A nehezebb, a szigorúbb az megmarad a szülőnek. A másik oldalról is egészen más, hisz a gyereknevelés során sok az elvárásunk is, míg az unokának minden lépése maga a csoda teljesen kritikamentesen.


Drága kis unokám! Kívánok neked minden szépet és jót, szerencsét, boldogságot, egészséget a további életedben! Kívánom magunknak, hogy még nagyon sokáig haladjunk közösen az úton a sok közös számunkkal együtt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram