Mindig alkalmazkodni kell a körülményekhez, nekünk, mert fordítva, az sohasem fog előfordulni. Az állandó változásban nem csak mi változunk, hanem a világ is. Nem könnyű, mert hozzászokunk bizonyos elérési útvonalakhoz, megoldásokhoz, megismerjük a mechanizmusát. Aztán, amikor kiderül, hogy az már a múlt, elveszítjük a fonalat. De, az élet megy tovább, hát keresünk új utakat.

Évekkel ezelőtt már, hogy megismertem a fermentálást. Mini háztartásomban mindig van valami, ami éppen érlelődik. Például, a drága dinnye héját nem dobtam ki, hanem fermentálom. Lesz belőle savanyúság a sülthöz, a leve pedig egészséges üdítő ital. Probiotikum, és számos hasznos tápanyag van benne.
Aztán, azok az egészséges szokások, melyek segítenek megőrizni az erőnlétem és a jó fizikai állapotom. Mozgás, sport, megfelelő táplálkozás. Megfelelő testápolás. Nem hagyatkozhatom arra, hogy ha elromlik bennem valami, majd meggyógyítják! Nagyon zavaros és nehezen elérhető már az egész rendszer.
A fent említettek miatt kerestem új utat, amikor a lábam megfájdult. Nem kis gond mutatkozott, hanem szinte lehetetlenné vált a helyváltoztatás is. Amikor kiderült, hogy hosszú hónapokat kell várnom a szakemberre, hát kerestem alternatív megoldást.
Nem könnyű, mert még nem ismerjük eléggé ezeket a lehetőségeket, kell a referencia. Ismerősök, és ismerősök ismerősei. Aztán találtam valamit.
Kis rendelő a Maros utcában. Az első kezelésre úgy érkeztem, hogy alig bírtam a fájdalmat, ráadásul egy olyan élethelyzetben, amikor ennek ellenére sokat kellett teljesítenem. Előző este alig bírtam a lépcsőn a lakásomba felmászni, a nehéz éjszakát nem is részletezem. Kezdtük egy bemutatkozó beszélgetéssel az életmódomról és a problémámról. Utána javasoltak egy gépi kezelést. Ez a gép a Shock Wave Dual Power nevet viseli. A kezelés során a lökéshullámai az élő szöveteken áthaladnak, mikro-hidro masszázs és sejtszintű reakció éri a fájdalmas területet. Jótékony és veszélytelen, mert nem károsítja a szöveteket, meggyorsítja a gyógyulási folyamatot, csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, fájdalommentes, vannak referenciái.

Már az első kezelés után is nagyot változott az állapotom, a fájdalom nagyon lecsökkent. A mozgás még nem zavartalan, de várnak még a további kezelések. Ha ezekkel végeztünk, következik a masszázs, hogy megelőzzem a hasonló helyzet kialakulását. Tudomásul kell vennem, hogy törődni kell a kopogató alkatrészeimmel! A megelőzés időbe és pénzbe kerül, de még mindig okosabb megoldás, mint várni arra, ami soha nem fog bekövetkezni. A jó életminőség életem végéig, a legnagyobb mértékben rajtam múlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram