Akik ismernek, tudják, a szemüvegem fontos nagyon. Van belőle több is. Igényes vagyok ebben és gondos! Most is tervezem egy újabb darab beszerzését. Az aktuális ugyanis nem biztosít már elég éles látást. A szemészem fontos az életemben. A jó látásomhoz pedig a megfelelő paraméterek birtokában, mindig a legjobb lencsét választom.

Van multifokális lencsével piros, fekete, fehér kerettel. Van kék kerettel olvasó lencsével. Az igazán elegáns pedig a napszemüvegem multifokális lencsével. Ügyelek a tisztántartásukra, tokban tárolom, hogy ne sérüljön, és mindig van nálam tartalék szemüveg. Az életem fontos kellékei, hogy rendben legyen a jó látásom, és talán segíti a tisztánlátást is.

Nem tudom, hogy a derűmet vajon az optikus hogyan varázsolta az eszközeimbe? A mindennapjaim ugyan olyan változatosak, mint bárki másnak. Vannak hibátlanul szép és tökéletes napok, meg akadnak szomorú, lehangoló, depresszívek is. Az érzelmi skála széles! De a derűs szemüvegen keresztül a végeredmény mindig megnyugtató. Mindegyik lencsémben ott lakik a derű, ami azt közvetíti számomra, hogy biztosan jó dolog fog történni, jó vár rám, és mindegy mi van éppen, de jóvá jön minden. Amikor felébredek és az éjjeliszekrényről elveszem azt a bizonyost, felteszem, és tudom, ma minden csodaszép lesz. Legalább is, majdnem minden.
Az optimizmusom nem azt jelenti, hogy minden jól van és tökéletes! Csupán egy hozzáállás és a helyzet kezelése. Korán megtanultam, hogy kiborulni, kétségbeesni, összeomlani, nagyon veszélyes. Olyan állapotomban nem tudok jól dönteni és cselekedni. Úri passziónak tartottam mindig is ezeket. Persze, voltam sokszor nehéz helyzetben. De előbb meg kell oldani, utána lehet padlót fogni. Csak utána. A traumákat nem veszem könnyelműen, azoknak is jár a megélés, fel kell dolgozni és nem vakargatni sokáig a sebeket. Tanulni belőle, utána elengedni.

Az életbátorság, talán ezt a fogalmat kellene használnom. Életbátorság derűvel nézni szembe az élettel. Nem elnézni mellette, hanem pontosan bele a szemébe! Nem megsértődni kell, hanem a szavak mögé nézni. Megküzdeni egy egészséges küzdelemben a nehézségekkel, nagyon fontos dolgom. Derűvel szemlélni, és úgy is fogadni a mindennapokat. Szeretem az életet, és ezért az élet is szeret engem, ez egy kölcsönös, egymást erősítő tény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram