A Reg-Enor kúrám hiányzó eleme a leves. Vannak, amiket ilyen meleg nyárban nem kedvelek. Hiányoznak a könnyű, laza nyári levesek. Tehát, tovább folytatom a kedvencek átalakítását!
A cukkini krémleveshez felkockáztam egy szép nagy tököt, két burgonyát (a sűrítés miatt), és ezeket megpároltam egy kanál zsíron. Tettem rá sót és sok kaprot. A puha zöldségeket turmixoltam, és tettem rá még citromot is. Tálaláskor kis kockákra aprított piros színű paprikát szórtam a tetejére. Nagyon jól mutatott. Evés közben szembesültem azzal, hogy ez bizony erős paprika! Szerencsére szeretem a csípőset. Levesgyöngy, vagy pirított kenyérkockák szintén jól illenek hozzá.
Ez a tökfélék családjába tartozó növény nagyon egészséges. Sokféle ásványi anyagot (mangán, kálcium, magnézium, kálium, réz, foszfor, cink) és vitamint (A, B1, 2, 6, 9) tartalmaz. Folsavban és élelmi rostban gazdag. Béta-karotin és C-vitamin tartalmánál fogva védi az érfalat. Csökkenti az asztma, a csont-ízületi és a reumatikus gyulladások kockázatát.
A felhasználása sokrétű. Akár nyersen is reszelhetjük salátába, szendvicsre. Levest, főzeléket, fasírtot, de akár pörköltet is készíthetünk belőle. Most a Reg-Enor miatt különösen jól tudom használni, mert felszívja a kellő zsírt és jól fogyasztható a belőle készült étel.