Hol a valóság és hol az álom határa? Lassan ébredő napon, vagy hideg reggelen, hol kezdődik az ébren lét? Amikor egyedül vagy és csak a kávéillat vesz körül. Amikor a tested még ágymeleg. Amikor a külvilág zajai már éppen elérnek lassan. Amikor az álom még nem múlt el teljesen és kutatod az értelmét. Gyertya illatú szobád nyugalmában.


Az illúzió, az érzékcsalódás, amikor félreértelmezünk a valóságból érkező ingereket, azaz az agyban az érzékszerveim által közvetített információ felhasználásával egy az objektív valóságtól eltérő kép keletkezik.


Illúzió a szívben keletkezhet? Érzékelése lehet vajon annyira csalóka, mint a látás, hallás, szaglás, vagy tapintás? Amikor a szíved elöntik a szép meleg szeretetek. Amikor veled reggel felébrednek más csodás reggelek. Amikor valaki más volt, valami más volt, valamikor máskor volt. Vagy most van?


Voltál már úgy, hogy egy érzés, illat, vagy csak egy hangulat megzavart? Most vagyok, vagy tegnap voltam, vagy ezer évvel ezelőtt?


A mai reggelen megérintett a csendes és nyugalmas várakozás. Meglepett ebben a zord világban az életem kellemes és melengető várakozása. A lassú és együtt haladó lépkedés az ünnep felé. Nem kapkodunk, és nem vitázunk. Fél szavak és mondatok elegek. Nem kell túllicitálni senkit. Nem kell tülekedni a tömegben. Halk együttdobbanásban lépkedünk a napok lépcsőjén felfelé.


Sok kapcsolati harc elmúlt, lecsendesedett. Megállapodott a szív és a lélek is. Megjelent valami édes-kedves harmónia, ami már nagyon kellett. Holnap meggyújtom az öröm gyertyáját. Mintha már kezdődne annak az örömnek a születése. Mintha már elértem volna valami jobbat, szebbet, csodásat. Élvezem ezt a kellemes nyugalmat. Megérkeztem. Itthon vagyok. Álomban, szívben és valóságban.


Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram