Az év utolsó Pilates óráján

Kihagyhatatlan alkalom, fontosabb sok másnál. Elsőbbsége van az életemben mindennek, ami az egészségem megőrzése miatt van. Felelős vagyok magamért. Nem csak önmagam miatt, de a környezetem számára sem közömbös a fizikai állapotom. Az életminőségem meghatározója az egészségem és az aktuális fizikai állapotom.


Ebben az évben igazán szépen sikerült kondicionálni a testem. Örülök, mert lassan eltűnik az életünkből sok minden, ami a kor előrehaladtával pedig hangsúlyos lesz. Az egészséges élelmiszerek ára szinte megfizethetetlen. A nem egészségeseké is. Pedig nagyon keveset eszem. Orvost az életem során alig láttam, inkább csak a terhességek és a szülések kapcsán. Most már eljön az ideje, de ez is az elérhetetlen kategóriába kerül. Marad a saját erőből megoldott egészségmegőrzés.


Felelős vagyok magamért. Tehát, nem luxus és nem nagyzási hóbort a sport. Néha érnek kritikák és megszólások, de azokat nem tudom komolyan venni. Az irigység számlájára írom! A Pilates ugyan is, nagyon szépen formálja az alakot is. Becsapott kezdetben a mozgások egyszerűsége és lassú tempója. Élveztem a gerincem javuló állapotát, és már ez is elég kedvet csinált a folytatáshoz. Alkalmanként érzett fura izomlázak nem zavartak. Legfeljebb nevettem rajta, hogy micsoda izmaim vannak még, amikről eddig nem is tudtam.


A sport közösségek vonzereje is nagyon jó. Itt mindenki azért van jelen, amiért én. Van közös hang és szándék. Jó érzés a hasonlókkal együtt lenni. Mindig vidám a hangulat, pedig nyögdécselünk és sziszegünk a súlyzók, a gumiszalagok, labdák és egyéb eszközök alatt. A nagy tükörfalon végig látjuk magunkat. Szívet melengető, hogy a terembe érkező hatvanas nők a szőnyegen milyen szépen és csinosan végzik a gyakorlatokat. Szabályosan és lelkiismeretesen. Él még bennünk az a kamasz lány, akiből nővé értünk.


Természetesen kell hozzá Zsuzsi. Aki tudja, mi kell a testünknek, tudja, hogyan kell szólni hozzánk. Aki hangulatot ad a hatvan percnek és átlendít mindenkit az összerogyás pillanatán. Szerencsések vagyunk, hogy ő gondozza testünk fizikai állapotát! Jó kezekben vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram